Varend optreden op 15 september 2018. Zie onze film op Youtube

 

Welkom op de website van muziekvereniging Prometheus

Op onze website vindt u informatie over muziekvereniging Prometheus uit Delft, over onze uitvoeringen en repetities en over ons repertoire. En tevens wat wij onze sponsoren kunnen aanbieden.  

 

Wie zijn wij?

Muziekvereniging Prometheus Delft is een harmonieorkest dat opgericht is op 8 december 1922 als muziekvereniging van het personeel van de Technische Hogeschool Delft. In de eerste jaren van haar bestaan was het een besloten vereniging waar alleen TH-personeel lid van mocht worden. Sinds januari 2008 staat de vereniging geheel los van de Technische Hogeschool (nu Technische Universiteit) en is iedereen welkom. Binnen de vereniging spelen gezelligheid en onderlinge contacten een grote rol en zijn zeker net zo belangrijk zijn als een goede muzikale prestatie. Het orkest telt op het ogenblik circa 20 leden.  Het repertoire is gevarieerd, met voornamelijk goed in het gehoor liggende muziek.

Wij repeteren eenmaal per week op maandagavond in de gymzaal van de Rembrandtschool Rooseveltlaan 49, 2625 GM Delft, van 19.45 uur tot 22.00 uur. We spelen gemiddeld eenmaal per maand op diverse locaties en bij diverse gelegenheden in en rond Delft, zoals op monumentendag, op koningsdag, op de Delfiade, of in verzorgingshuizen. Ook treden wij regelmatig op bij feestelijke gelegenheden, zoals het jubileum van de botanische tuin of de intocht van Sinterklaas.

 

Muziekvereniging  Prometheus Delft heeft een nieuwe dirigent!.

Muziekvereniging  Prometheus Delft heeft sinds 17-2-2020 een nieuwe dirigent gevonden in de persoon van Hessel Veldman. Wij hopen op een prettige samenwerking met hem de komende jaren met veel muzikale uitdagingen. 

 

 

 

 

Muziekvereniging Prometheus zoekt sponsors! 

De gemeente Delft heeft de subsidies voor veel verenigingen stopgezet en dat betekent dat ook wij als vereniging ons zelf financieel overeind moeten houden. En de kosten van dirigent, de reparaties van de instrumenten, het betalen van de repetitieruimten gaan gewoon door.

Wat kunnen wij voor u als sponsor betekenen?  

Ondersteuning bij reclameactiviteiten:

Wij kunnen op onze website  op diverse manieren een link leggen naar uw bedrijf of instelling, denk aan directe links naar uw website, het opnemen van uw logo, banners etc. Aangezien onze optreden regelmatig in de lokale kranten  vermeld staan (Delft op zondag, Delftse Post) betekent dit gratis extra reclame voor uw bedrijf of instelling. Ook bij optredens kunnen wij op diverse manieren uw bedrijfnaam noemen of in het programma opnemen.

Het verzorgen van optredens:

Wellicht zijn er diverse gelegenheden waarbij u behoefte heeft aan een muzikale bijdrage, denk aan een open dag, een relatiedag, de opening van een nieuw gebouw of een jubileum van het bedrijf. In al deze situaties kan Prometheus een sfeervol en passend optreden voor u verzorgen.  Wilt u op 5 december de Goedheiligman muzikaal een hartelijk welkom heten, of wilt u een bijdrage aan een kerstdiner; in overleg kan dan verzorgd worden. Dit kan in de volle bezetting van het orkest maar ook in een kleinere setting.

Het geven van muzieklessen:

In samenspraak met de basisschool Rembrandtschool is er ervaring opgedaan met geven van muzieklessen aan kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar. De eerste kennismaking met onze instrumenten is voor kinderen vaak een onvergetelijk moment. Ook hierin kunnen wij u ondersteunen.

 

Het bestuur van muziekvereniging Prometheus bestaat uit:

 

-Voorzitter:  Paul Kavelaar

-Secretaris: Frans van Kruiningen

  E-mail:     This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  Telefoon:  015- 2566041

 

-Penningmeester:  Jaap Deelstra 

-Commissaris materiaal: Joop Langeveld

 

 

Contributie: de contributie bedraagt EURO 16.50 per maand.

 

 

 

 

 Het orkest kent de volgende musici:

  

1e klarinet:   Diana van der Bos en Joop Langeveld

2e klarinet:   Puck Raadgeep en Rob Suijkerbuijk 

3e klarinet:   Jaap Deelstra en Marianne Droppert 

Basklarinet:  Frans van Kruiningen

 

Dwarsfluit:  Hilde Heijungs, Willem Oosterom

Piccolo:       Willem Oosterom

 

 

Baritonsaxofoon:    Jaap Keuvelaar

Tenor-saxofoon:      Bert Brinkhof en Jenny van  Liere

 

 

 

1e trompet: Fons Swarts

2e trompet: Karel Frank 

3e trompet: Cor Geldof 

 

De baritonist: Dirk Huijsman en Truus Poortvliet

 

De trombonist: Henk Geskus

 

 

De bassist: Paul Kavelaar

 

 

De slagwerker: Piet Droppert

 

 De dirigent:  Hessel Veldman

 

Wij zoeken nog steeds musici:

Wij zijn op zoek naar versterking en uitbreiding van ons orkest. Dus vind je het leuk om muziek te maken en wil je je aansluiten bij een orkest kom dan eens kijken op onze maandagavond repetities aan de Rembrandtschool. Misschien spreekt het je aan en krijg je er een heleboel energie van. Neem je instrument mee!

Alvorens lid te worden kun je een aantal keren vrijblijvend komen kijken en meespelen.

Instrumenten in bruikleen:

Als je nog geen instrument hebt, dan is het mogelijk een instrument van de vereniging in bruikleen te krijgen. Het klein onderhoud is dan voor eigen rekening. Het groot onderhoud of grote reparaties, wordt voor 1/3 deel door de vereniging vergoed. Deze vergoeding geldt ook voor leden met een eigen instrument. Instrumenten die in bruikleen kunnen worden gegeven zijn bijv. de hoorn, de klarinet, de saxofoon, bas en het slagwerk. Neem contact op met het bestuur voor meer informatie.