Print

Varend optreden op 15 september 2018. Zie onze film op Youtube

 

Welkom op de website van muziekvereniging Prometheus

Op onze website vindt u informatie over muziekvereniging Prometheus uit Delft, over onze uitvoeringen en repetities en over ons repertoire. En tevens wat wij onze sponsoren kunnen aanbieden.  

 

Wie zijn wij?

Muziekvereniging Prometheus Delft is een harmonieorkest dat opgericht is op 8 december 1922 als muziekvereniging van het personeel van de Technische Hogeschool Delft. In de eerste jaren van haar bestaan was het een besloten vereniging waar alleen TH-personeel lid van mocht worden. Sinds januari 2008 staat de vereniging geheel los van de Technische Hogeschool (nu Technische Universiteit) en is iedereen welkom. Binnen de vereniging spelen gezelligheid en onderlinge contacten een grote rol en zijn zeker net zo belangrijk zijn als een goede muzikale prestatie. Het orkest telt op het ogenblik circa 20 leden.  Het repertoire is gevarieerd, met voornamelijk goed in het gehoor liggende muziek.

Wij repeteren eenmaal per week op maandagavond in de gymzaal van de Rembrandtschool Rooseveltlaan 49, 2625 GM Delft, van 19.45 uur tot 22.00 uur. We spelen gemiddeld eenmaal per maand op diverse locaties en bij diverse gelegenheden in en rond Delft, zoals op monumentendag, op koningsdag, op de Delfiade, of in verzorgingshuizen. Ook treden wij regelmatig op bij feestelijke gelegenheden, zoals het jubileum van de botanische tuin of de intocht van Sinterklaas.

 

Muziekvereniging  Prometheus Delft heeft een nieuwe dirigent!.

Muziekvereniging  Prometheus Delft heeft sinds 17-2-2020 een nieuwe dirigent gevonden in de persoon van Hessel Veldman. Wij hopen op een prettige samenwerking met hem de komende jaren met veel muzikale uitdagingen.